Binnenvaart? Wij maken er al jaren gebruik van…

Gepubliceerd: 05 juni 2018
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

Naarmate de filedruk in Nederland toeneemt, klinkt de roep om meer binnenvaart steeds luider. Ook bij Nabuurs krijgen we regelmatig de vraag hoe wij aankijken tegen de binnenvaart als alternatief voor wegtransport. Nou, niet iedereen weet het, maar wij maken er al jaren gebruik van!


Als ketenregisseur adviseren wij onze klanten hoe hun producten het beste van A naar B getransporteerd kunnen worden, in termen van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. Soms is dat via de weg en soms via het water (of over het spoor). Wij staan dan ook absoluut open voor intermodaal transport. Sterker nog: wij stimuleren het actief. Op verschillende van onze locaties maken wij al jaren gebruik van containerterminals, om de combinatie van wegvervoer met de binnenvaart te faciliteren. Lees hier meer over al onze internationale transportmethodes.


Containerterminals Veghel en ‘s-Hertogenbosch


Ons warehouse voor stadsdistributie in Hedel heeft goede verbindingen met zowel de containerterminal in Veghel als die in ’s-Hertogenbosch. Voor veel van onze klanten biedt dit interessante combinatiemogelijkheden.


Containerterminal Katwijk


Ook de containerterminal in het Brabantse Katwijk bevindt zich op een strategische locatie. Namelijk op het knooppunt van de Maas en de A73. Wij hebben verschillende warehouses voor FMCG-/fooddistributie die pal aan deze terminal liggen. Vanwege onze logistieke expertise en onze directe aanwezigheid zijn we destijds ook nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan.


Containerterminal Nijmegen


De BCTN (Barge Container Terminal Nijmegen) ligt aan de Waal, naast het Maas-Waalkanaal, vlakbij de A50 en A73 én bij Park15. Dit is de logistieke hotspot in Oosterhout waar een van onze warehouses zich bevindt. Dit warehouse is overigens niet alleen goed bereikbaar via de weg en het water, maar ook per spoor. Sinds de ingebruikneming van de Railterminal Valburg, is deze locatie ook verbonden met de Betuwelijn.Gerelateerde artikelen

14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer
2 mei 2024

De inzet van data bij procesoptimalisatie en efficiëntie

Lees meer
17 april 2024

Welke vorm van warehousing kies jij?

Lees meer