Van fabriek naar eindklant met de roadmap van Nabuurs

Gepubliceerd: 02 februari 2023
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

Stel, je bent een FMCG-producent. Dan wil je natuurlijk dat jouw producten snel, en onder de juiste kwaliteitseisen, bij de eindklant komen. Maar hoe bereik je dit? En hoe zorg je voor een slimme, efficiënte én duurzame supply chain keten? Juist, je zoekt altijd naar de beste weg voor jouw producten op het gebied van kosten, service en veiligheid! Hoe deze weg er dan uitziet? Dat bepaal je helemaal zelf. 


fabriek naar eindklant


Alles begint bij grondstoffen


Waar het allemaal begint? Bij raw materials, oftewel grondstoffen. Zonder grondstoffen geen eindproduct. Als ketenregisseur van industrieterrein tot stadscentrum kan Nabuurs hier al een rol in spelen. Van specifieke opslag (zoals gekoeld), het overzicht houden van de totale supply chain tot aan het leveren op de gewenste plek en tijd. Een goede logistiek van grondstoffen is maatwerk. En wij gaan die uitdaging graag aan.


Heb je het eindproduct al in de startblokken staan? Dan is het vervoeren van grondstoffen een stap in de roadmap die je kunt overslaan.


Aanleveren of ophalen van eindproducten


Je hebt dan twee smaken: je kunt de producten aanleveren bij de verschillende warehouses of wij halen de eindproducten op bij jouw fabriek. En als we toch rijden voor het eindproduct kunnen we net zo goed, mits van toepassing, ook direct grondstoffen aanleveren. Zo rijden we altijd van en naar de fabriek met volle vrachten.


De producten komen bij Nabuurs, en dan?


Jouw eindproduct is aangekomen bij een locatie van Nabuurs. En dan? Wij werken continu aan een optimale integrale logistieke keten met onze slimme oplossingen. Want we bieden  een in-house concept aan: goederenopslag, transport, distributie en co-packing, allemaal onder één dak.Laten we eens inzoomen op de opslag van jouw producten. Nabuurs beheert 14 warehouse-sites, met ieder zijn eigen functie in de supply chain. Zo vinden we altijd wel een passende vorm van warehousing voor jouw producten. Dit kan op een bestaande locatie of in een nieuw warehouse zijn. Of misschien is ons shared-user warehouse concept wel iets voor jouw type goederen? Onze klanten delen deze ruimte waarbij ze ieder een eigen stukje opslag hebben. Dankzij dit concept rijden onze chauffeurs bovendien zo veel mogelijk met Full Truck Loads naar afleveradressen, waardoor we duizenden kilometers besparen!


Producten vanuit opslag meteen laten ompakken?


Liggen je producten bij ons in opslag, maar de eindklant wil graag een andere verpakkingsformaat of zijn bijvoorbeeld labels in een andere taal nodig? Geen probleem! Nabuurs verzorgt allerlei co-packing activiteiten, gewoon binnen de supply chain. Onze co-packing partner, zusterbedrijf Na-Nomi, zit namelijk in-house onder hetzelfde dak. Hierdoor profiteren onze klanten van kortere doorlooptijden, lagere kosten en minder CO2-uitstoot. Naast ompakwerk en nieuwe labels behoren ook product displays, shrink wrapping en stickeren tot de mogelijkheden.


Efficiënte retour- en afvalverwerking


Na het eventuele ompakwerk volgt er natuurlijk de nodige retour- en afvalverwerking. Want wat gebeurt er met de originele verpakking bij het ompakken van bijvoorbeeld van 24 stuks naar 6 stuks? Een terechte vraag, zeker met het oog op duurzaamheid en circulariteit. Nabuurs werkt dagelijks aan een duurzame supply chain en heeft dan ook een strak proces voor een snelle, efficiënte retour- en afvalverwerking. Zo analyseren we niet alleen claims en retours, maar ook afvalstromen. Dit om productverspilling en ‘lege kilometers’ tegen te gaan.


Distributie vanuit eigen wagenpark of rechtstreeks door naar de export


Zijn de producten helemaal gereed voor transport? Dan gaan ze ofwel rechtstreeks naar de export door of naar het eigen wagenpark van Nabuurs. Voor de export van goederen werken we nauw samen met Freight Frame en 1Freight.Vanuit ons eigen wagenpark verzorgen we verschillende logistieke oplossingen: Retail en Foodservice distributiecentra en distributie vanuit Regionale Distributiecentra naar de Horeca. Nabuurs biedt een 100% netwerkdekking en rijdt bovendien met Full Truck Loads. Nabuurs verzorgt de logistiek voor veel FMCG-producenten. Dit betekent dat producten van verschillende verladers regelmatig naar hetzelfde afleveradres moeten. Door middel van gedeelde goederenopslag zijn we in staat deze goederenstromen makkelijk te combineren.


Rode draad: date en communicatie


Om alles in goede banen te leiden, zijn data en communicatie essentieel. Deze vormen dan ook de rode draad van de roadmap. Ze worden over de hele linie doorgevoerd.


Data is onmisbaar voor innovatieve en duurzame oplossingen op logistiek gebied. We zetten geavanceerde tools in voor monitoring, een efficiënte planning, het managen van vooruitzichten en het anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Zo verzamelen en analyseren we data over aspecten als tijdig uitpakken, kwaliteit, voedselveiligheid en betrouwbare voorraadinformatie. Als klant beschik je over een portaal waar je inzicht hebt in al deze data.


Om gestructureerde communicatie, online portals en data management zo centraal mogelijk te monitoren, werkt Nabuurs met een single point of contact. Onze specialisten kunnen in meerdere talen communiceren, voornamelijk Nederlands en Engels. Ze staan dagelijks in contact met retailers en verladers om de goederenstromen van onze klanten te optimaliseren.


Wil jij jouw producten op snelle en duurzame wijze bij retailers en eindklanten brengen? Nabuurs helpt je verder!


Gerelateerde artikelen

14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer
2 mei 2024

De inzet van data bij procesoptimalisatie en efficiëntie

Lees meer
17 april 2024

Welke vorm van warehousing kies jij?

Lees meer