Familiebedrijf Den Engelsen neemt Truckservice-activiteiten over van Nabuurs

Gepubliceerd: 09 december 2021
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

PERSBERICHT

Haps, 9 december 2021


Familiebedrijf Den Engelsen neemt Truckservice-activiteiten over van Nabuurs


HapsDe dealerorganisatie Den Engelsen Bedrijfswagens is met Nabuurs B.V. overeengekomen dat Nabuurs Truckservice, de eigen truckwerkplaats van Nabuurs, per 1 februari 2022 wordt overgenomen.


Familiebedrijf Den Engelsen neemt Truckservice-activiteiten over van Nabuurs


Nabuurs Truckservice is een belangrijke hub in Zuidoost Nederland waar het grootste gedeelte van de Nabuurs vloot en bedrijfswagens van externe partijen worden onderhouden. De huidige werkplaats van de Nabuurs locatie in Haps gaat sluiten en het bedrijf zal volledig worden geïntegreerd in de bestaande vestigingen van Den Engelsen Bedrijfswagens, met het zwaartepunt in de vestiging op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Nijmegen.


Van overname naar samenwerking


De overname vindt plaats vanuit behoefte aan een langdurige samenwerking tussen Den Engelsen en Nabuurs. Een langdurig partnerschap is goed voor beide partijen én hun medewerkers. Beide bedrijven geloven in specialisatie op hun eigen vakgebied waardoor de hoeveelheid kennis, bereidheid om te investeren en toekomstbestendigheid maximaal wordt. Den Engelsen en Nabuurs zijn beide familiebedrijven en vullen elkaar naadloos aan vanuit verschillende perspectieven binnen de logistieke sector.


Overeenkomsten en voordelen


De samenwerking komt dan ook niet uit de lucht vallen. Beide bedrijven hebben een duidelijke visie op mobiliteit en het leveren van maatwerk. Het zijn beide familiebedrijven, hebben een vergelijkbare mentaliteit en zien hoge kwaliteit van hun werknemers én hun dienstverlening als belangrijkste goed. Voor deze samenwerking worden onderhoudskosten voor de vloot van Nabuurs volledig inzichtelijk gemaakt in een gezamenlijk ontwikkeld systeem. Hierdoor kan Nabuurs deze kosten altijd real-time raadplegen.


Het neerleggen van het onderhoud van de vloot bij een vakspecialist past bij de visie van Nabuurs op het gebied van energie transitie. Voor Den Engelsen betekent de overname een verdere schaalvergroting die past bij hun strategie en geeft hen de mogelijkheid Nabuurs verder te ondersteunen en te adviseren op het gebied van mobiliteit.


Reactie Michel den Engelsen: ‘We halen met de overname veel waardevolle kennis in huis’


Michel den Engelsen is blij met de overname. Naar eigen zeggen past de integratie van de Nabuurs Truckservice-activiteiten perfect bij Den Engelsen: “De acquisitie stelt ons in staat om onze relatie Nabuurs verder te ondersteunen en ervoor te zorgen dat Nabuurs zich volledig kan richten op haar kernactiviteiten. Daarnaast halen we met de overname veel waardevolle kennis en ervaring in huis. Niet alleen van MAN Trucks maar ook van andere merken, opleggers en transportkoelingen.” Het langdurige contract tussen Den Engelsen en Nabuurs benadrukt de strategische fit tussen beide partijen.


Reactie Tjebbe Nabuurs: “Samenwerken voor een beter toekomstperspectief”


Als logistiek dienstverlener streeft Nabuurs naar duurzaamheid. Het neerleggen van de Nabuurs Truckservice-activiteiten bij een vakspecialist past dan ook perfect bij de visie van Nabuurs op energietransitie: “Voor Den Engelsen behoort de Truckservice tot hun kernactiviteiten. Hierdoor is het voor hen wél rendabel om te investeren in een schonere en technisch geavanceerde werkplaats. Dat zorgt uiteindelijk voor een beter toekomstperspectief. Dat geldt voor onze complete vloot, maar zeker ook voor Den Engelsen als onze betrouwbare partner.”


////////////////////////////////////////////////////////////


Over Den Engelsen


Den Engelsen Bedrijfswagens is een familiebedrijf dat in 2019 ontstaan is vanuit de overname van 4 MAN vestigingen én Bedrijfswagencentrum Eindhoven van PON. Er werken 140 medewerkers, verdeeld over vier vestigingen in Zuidoost Nederland. Den Engelsen Bedrijfswagens is officieel merkdealer van MAN en Volkswagens Bedrijfswagens maar onderhoudt ook trekkend en getrokken materieel van andere merken. Voortdurend en proactief inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt én bij klanten is hun strategie. Meer informatie: www.denengelsen.eu


Over Nabuurs


Nabuurs ontwikkelt en implementeert geïntegreerde en future proof supply chain concepten voor FMCG, retail, horeca en personal care. Hun missie: de beste weg realiseren voor de producten van onze klanten, in termen van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. Met meer dan 20 vestigingen, ruim 1.000 medewerkers en 100 miljoen euro omzet per jaar hoort Nabuurs op het gebied van FMCG-, retail- en horecadistributie bij de grootste logistieke dienstverleners van de Benelux. Meer informatie: www.nabuurs.nl.


/////////////////////////////////////////////////////////////


Gerelateerde artikelen

14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer
2 mei 2024

De inzet van data bij procesoptimalisatie en efficiëntie

Lees meer
17 april 2024

Welke vorm van warehousing kies jij?

Lees meer