Gloednieuw distributiecentrum én hoofdkantoor Nabuurs opgeleverd!

Gepubliceerd: 13 april 2023
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

Vrijdag 31 maart 2023 was het zover. De dag waar iedereen naar uitkeek: de oplevering van het nieuwe distributiecentrum én hoofdkantoor van Nabuurs in Haps!


Op deze mooie dag werd, na bijna een jaar van inspanning, de sleutel overhandigd. Een feestelijk moment! En dat in het dorp waar het allemaal begon voor Nabuurs. Nabuurs gaat dit gloednieuwe pand, gelegen op bedrijventerrein Laarakker aan de A73, samen met Logistiekconcurrent en Bunzl betrekken. Het bedrijfspand bestaat uit 29.000 m² distributieruimte, 3.200 m² mezzanine ruimte en 1.500m m² kantoorruimte.


distributiecentrum Nabuurs


Ruimte om te groeien


Aan ruimte geen gebrek. Dat mag duidelijk zijn. Met maar liefst 29.000 m² distributieruimte kan Nabuurs talloze FMCG-bedrijven van de nodige opslagruimte voorzien. Volume FMCG-distributie, duurzame horecadistributie, shared warehousing en geïntegreerde co-packing. Allemaal onder één dak. Bij Nabuurs zijn we ervan overtuigd dat dit de meest optimale manier van logistieke dienstverlening is. Hiermee biedt Nabuurs een toekomstbestendig concept met efficiënte en kostenbesparende logistieke processen. En nog op zoek naar ruimte? Er is nog 6.000m2 beschikbaar in het nieuwe warehouse!


Ruimte voor verbinding


Verbinding staat centraal in het hele ontwerp. Verbinding komt terug in de twee accentbanden rondom het pand. Verbinding is ook te zien in de prettige overgang van buiten naar binnen, dankzij het gebruik van houten kolommen. Voor zowel medewerker als bezoeker creëert dit een uitnodigende ontvangst. Doordat de kantoorruimte van een glazen gevel is voorzien, komt er bovendien veel natuurlijk daglicht naar binnen. Hierdoor is het kantoor licht en prettig om in te werken.


Ruimte voor duurzaamheid


Dat Nabuurs bouwt aan een duurzame toekomst, is duidelijk te zien aan de bouw van dit nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum. Het toekomstbestendige pand heeft de BREEAM certificering ‘Very Good’ ontvangen en is hiermee uiterst duurzaam. Zo bestaat het nieuwe pand uit duurzame materialen, is het voorzien van zonnepanelen en heeft het geen gasaansluiting. Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van elektrische klimaatinstallaties en warmtepompen. En dus sluit het pand volledig aan bij de strategische focus van Nabuurs op een steeds duurzamere logistieke dienstverlening.


Vrijdag 12 en zaterdag 13 mei staat een feestelijke opening van het distributiecentrum en kantoor op de planning. Op deze dagen zijn leveranciers en collega’s met hun gezinnen welkom om het nieuwe pand te bezichtigen.


Gerelateerde artikelen

14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer
2 mei 2024

De inzet van data bij procesoptimalisatie en efficiëntie

Lees meer
17 april 2024

Welke vorm van warehousing kies jij?

Lees meer