Hoe word je vrachtwagenchauffeur?

Gepubliceerd: 11 mei 2018
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden?


Mooi! Nederland heeft volop chauffeurs nodig, dus waarschijnlijk heb je zo een baan gevonden. Maar wat heb je nodig om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan? Hoe kom je aan die papieren? En waarom zou je eigenlijk vrachtwagenchauffeur willen worden?


Waarom vrachtwagenchauffeur worden?


Vraag je iemand waarom hij of zij graag vrachtwagenchauffeur wil worden, dan krijg je vaak het antwoord: vrijheid. Niet werken op één vaste plek, op kantoor of in een fabriek, maar in je eentje op de weg met je lading. Ook de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, spreekt veel aspirant-chauffeurs aan. Op tijd leveren, netjes lossen, en zo’n indrukwekkend voertuig op een goede manier door het verkeer loodsen.


Maar daarnaast is ook het perspectief op een baan natuurlijk erg aantrekkelijk. Het tekort aan gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs groeit nog steeds enorm. Volgens Nu.nl stonden er eind 2017 al zevenduizend vacatures open en de directeur van Randstad Transport, Monique Lont, spreekt zelfs over een schaarste dat erger is dan ooit.


Wat heb je nodig om als vrachtwagenchauffeur te werken?


Op de eerste plaats heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig, het zogeheten groot rijbewijs (rijbewijs C of CE). Dit rijbewijs moet bovendien voorzien zijn van een ‘code 95’. Dit is ook wel het vroegere chauffeursdiploma. Bij verschillende ROC’s kun je een MBO-opleiding tot chauffeur goederenvervoer volgen. Daarnaast bieden veel werkgevers in de logistieke sector opleidingstrajecten aan.


Chauffeur worden bij Nabuurs?


Bij Nabuurs hebben we regelmatig openstaande vacatures. Oók voor leerling-chauffeurs bij verschillende vestigingen. Als leerling-chauffeur doorloop je een intern opleidingstraject, waarbij je stap voor stap wordt klaargestoomd tot volwaardig chauffeur. En ondertussen verdien je al gewoon salaris; hoe mooi is dat? Tegelijkertijd kunnen medewerkers gebruikmaken van ons platform Learning@Nabuurs waar het mogelijk is zelfstandig allerlei trainingen te volgen. Lees voor meer informatie dit artikel.


Let op: we verwachten wel dat je al een B-rijbewijs hebt, evenals 2 jaar rijervaring.


Iets voor jou? Bekijk onze actuele vacatures.


 Gerelateerde artikelen

14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer
2 mei 2024

De inzet van data bij procesoptimalisatie en efficiëntie

Lees meer
17 april 2024

Welke vorm van warehousing kies jij?

Lees meer