Nabuurs in de top 30 logistieke dienstverleners van 2022

Gepubliceerd: 22 juni 2022
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

Op 10 juni maakte Logistiek.nl in samenwerking met Buck Consultants International de nieuwe top 100 logistieke dienstverleners bekend van 2022. Voor de volgorde van deze lijst werd mede gekeken naar innovatie. Dit jaar vond de bekendmaking plaats bij Buitenplaats Amerongen en hier keken wij net als voorgaande jaren weer erg naar uit.


Waarnaar werd er gekeken?


Een van de onderwerpen waar de juryleden naar keken bij het bepalen van hun beoordeling was innovatie. Deze beoordeling werd net als vorig jaar vastgesteld op basis van dezelfde zes thema’s. Deze thema’s waren: duurzaam transport, duurzame warehousing, innovatie in arbeid en scholing, smart warehousing, gebruik van digitale platforms en ketenregie. Daarnaast kijkt de jury ook elk jaar weer naar de zogenaamde ‘harde indicatoren’ zoals omzet in euro’s, aantal vaste werknemers en aantal vierkante meters aan warehousing. Deze harde indicatoren worden vastgesteld met een check van de KVK (Kamer van Koophandel) en de eigen database van Logistiek.nl.


Via een door Logistiek.nl verspreidde enquête konden wij, net als andere logistieke dienstverlenende bedrijven, onze onderscheidende innovaties op basis van deze zes thema’s in detail toelichten. Deze enquête zou door meer dan 90 procent van de benaderde ondernemingen van de top 100 uit 2021 ingevuld zijn. Vervolgens zijn alle antwoorden met elkaar vergeleken en beoordeeld door een groep onafhankelijke experts. Uiteindelijk kwamen er op basis van deze zes thema’s een aantal sterren als beoordeling naar boven en zijn diverse indexscores bepaald.


“Nabuurs is daarbij onderscheidend op het gebied van duurzame warehousing met klimaatneutrale distributiecentra.” – Logistiek.nl


 


Best in Class


Dit jaar introduceerde Logistiek.nl voor het eerst in deze top 100 lijst een volledig overzicht van de scores van alle zes de innovatiethema’s. Hierdoor is het dit jaar ook mogelijk te kijken in welke thema’s welk bedrijf het hoogste heeft gescoord. Deze bedrijven worden in de thema waarin ze de volledige 5 sterren hebben gekregen door Logistiek.nl ook wel ‘best in class-bedrijven’ genoemd. Logistiek.nl hoopt hiermee informatie en inspiratie te bieden aan alle dienstverlenende logistieke bedrijven om te blijven investeren en innoveren in logistieke bedrijfsprocessen.


Volgens Logistiek.nl onderscheiden bedrijven die hoog eindigen in de top 100 zich vooral op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Onze hoge score zal daar dan ook zeker mee te maken hebben. Nabuurs is namelijk ‘Best in Class’ in het thema duurzame warehousing. Dit vinden wij een geweldige prestatie! Wij zijn hier namelijk een groot voorstander van.


Welke plaats heeft Nabuurs in 2022 veroverd?


In de top 100 van 2021 eindigde Nabuurs op plaats 45, maar welke plaats hebben wij dit jaar weten te veroveren? Wij kunnen met groot genoegen vertellen dat wij dit jaar plaats 28 van de top 100 logistieke dienstverleners innemen. Dat is een stijging van maar liefst 17 plekken op de lijst in één jaar.


Dat wij het voor elkaar hebben gekregen om zo’n prestatie te leveren in één jaar tijd, komt vermoedelijk door het feit dat wij een Best in Class-bedrijf zijn op het gebied van duurzame warehousing, waarvoor wij dus 5 sterren gekregen hebben, in combinatie met de 4 sterren beoordeling die wij voor ketenregie hebben mogen ontvangen.


Dit jaar laten wij in de top 100 andere bekende grote namen zoals Seacon Logistics (plaats 33), Samsung SDS Cello Logistics (plaats 35), H. Essers (plaats 37) en Nedcargo (plaats 40) achter ons. Dit is een groot compliment voor ons en al onze medewerkers.“In een land met honderden logistieke bedrijven is dit een geweldige prestatie, waar we zeer trots op zijn! Ondanks deze fraaie waardering van plaats 28, blijven we niet stilstaan en gaan we door op de door ons ingeslagen weg. Want we willen blijven innoveren en verduurzamen. En daarnaast blijven we natuurlijk ook gewoon heel hard werken om onze klanten te helpen met de allerbeste logistieke dienstverlening.” – Tjebbe Nabuurs​​


Gerelateerde artikelen

14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer
2 mei 2024

De inzet van data bij procesoptimalisatie en efficiëntie

Lees meer
17 april 2024

Welke vorm van warehousing kies jij?

Lees meer