Nieuwe decentrale strategie maakt Nabuurs klaar voor de toekomst

Gepubliceerd: 11 maart 2022
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

Nieuwe decentrale strategie maakt Nabuurs klaar voor de toekomst. Er komt meer ruimte voor ondernemerschap binnen de verschillende business units.


Haps, 11 maart 2022 – De afgelopen twee jaar heeft Covid een enorme impact gehad op de markt, organisatie en bedrijfsvoering van Nabuurs. Gelukkig gaat het nu de goede kant op. In dit ‘normale’ vaarwater kan Nabuurs haar grote ambities gaan waarmaken. De afgelopen periode heeft waardevolle inzichten gegeven. Inzichten waarmee Nabuurs nog slagvaardiger kan worden.


Er komt meer ruimte voor ondernemerschap binnen de verschillende business units. De directie is daarom uitgebreid met de komst van Sjak Hendriks als Financieel Directeur en Marcel Theunissen als directeur van de business unit ‘2nd Tier’. Bas Coenen wordt directeur van de ‘1st Tier’ activiteiten. “Mijn rol als Financieel Directeur is het ondersteunen van  beide business units in hun ondernemerschap en tevens het totaal van Nabuurs hierin te bewaken,” aldus Sjak Hendriks.


Sjak Hendriks – Financieel Directeur (Nabuurs Supply Chain Solutions)


Sjak


Na zijn studie HEAO Bedrijfseconomie startte Sjak bij MSD. Een groot internationaal bedrijf waar hij in 28 jaar diverse functies heeft vervuld. In 2019 maakte hij de overstap gemaakt naar Nabuurs, zijn nieuwe verantwoordelijkheid: de finance afdeling. Vanaf februari 2022 is Sjak de nieuwe Financieel Directeur waarbij de korte lijnen en de dynamiek hem enorm aanspreekt.


Nieuwe structuur voor meer slagvaardigheid


Het doel is een slagvaardigere organisatie en een succesvollere aanpak van grote projecten. Daarvoor is meer focus op ondernemerschap nodig. De business units en directeuren zijn daarbij zowel operationeel als commercieel verantwoordelijk. “Met deze nieuwe structuur sluiten we nog beter aan bij de vragen uit de markt. We hebben meer slagkracht en zijn daardoor toekomstbestendig,” licht Sjak Hendriks, financieel directeur toe.


Klaar om distributiecentra en de logistiek te verduurzamen


“Samen en samenwerking. Daar draaide het altijd al om, maar in de nieuwe structuur komt dat nog beter tot zijn recht. We staan in nauw contact met onze klanten, de verladers en producenten, maar ook de klanten van onze klanten zoals de retailers en groothandels. Het doel is verder verduurzamen. Daarbij is samenwerking, met de gehele keten, essentieel. In de nieuwe divisiestructuur focussen we ons op waar we goed in zijn: de logistiek van en naar fabrieken en gebundelde aanvoer van DC’s in de Benelux. Door zelf grip te hebben op talentontwikkeling, automatisering en mechanisering blijven we optimaal wendbaar binnen de FMCG-markt,” aldus Bas Coenen, directeur 1st Tier.


Horeca bevoorrading in goede en duurzame banen


“Vol enthousiasme aan de slag met alle uitdagingen binnen de last-mile distributie, de kernactiviteit van onze 2nd Tier divisie. Het opschalen na twee zware Covid jaren in zowel auto’s als chauffeurs in de horeca distributie heeft hierbij onze eerste prioriteit. Daarnaast werken aan de nabije toekomst waarbij optimale service, kortere doorlooptijden én duurzaamheid hand in hand moeten gaan. Met name in de binnensteden is het doel ‘zero emissie’. Dit kunnen we bereiken door de inzet van elektrische voertuigen maar natuurlijk ook door het bundelen van goederenstromen naar de binnenstad. Wij zetten in op beide oplossingen waarbij onze decentrale  netwerkstructuur ons echt onderscheidend maakt,” vertelt Marcel Theunissen, directeur 2nd Tier.


Marcel Theunissen – Directeur Business Unit Tier 2


Marcel


Al sinds 1999 werkzaam binnen Nabuurs. Toentertijd vanuit HBO studie Vervoersacademie binnen gekomen. Sindsdien de exceptionele groei van het bedrijf en de daarbij behorende professionalisering meegemaakt. Diverse functies gehad maar altijd aan de commerciële kant van het bedrijf gezeten. De laatste jaren als Business Development Manager verantwoordelijk geweest voor de tender- /offerte trajecten en het commerciële accountmanagement van de contract logistiek klanten.


“Wij zijn een betrokken familiebedrijf. Samen met alle collega’s en met onze klanten winnende logistieke concepten neerzetten. Door de nieuwe decentrale aansturing zijn we klaar voor de toekomst,” sluit Tjebbe Nabuurs af.


Voor meer informatie of beeldmateriaal, neem contact op met Luuc Homburg, via l.homburg@nabuurs.nl of +31 615 880 677.


Gerelateerde artikelen

14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer
2 mei 2024

De inzet van data bij procesoptimalisatie en efficiëntie

Lees meer
17 april 2024

Welke vorm van warehousing kies jij?

Lees meer