Omgaan met dubbelstack pallets: zo doen wij dat bij Nabuurs

Gepubliceerd: 02 mei 2018
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

Voor producten die (bijna) nooit in complete pallet-units worden besteld, gebruiken verladers tegenwoordig vaak zogeheten ‘double stacked pallets’. Dit zijn twee pallets van 1.20 meter hoog die bovenop elkaar worden aangeleverd. In ons warehouse in Oosterhout gaan we slim met dit soort units om.


Steeds meer FMCG-producenten werken met double stacked pallets. Wij zijn dan ook zeker niet de enige logistieke dienstverlener die ze verwerkt. Maar in de praktijk zie je toch vaak dat zulke units bij binnenkomst weer worden uitgesplitst in individuele units. Zonde van de tijd én zonde van de ruimte vinden wij.


Altijd het juiste deel van de dubbele unit


Ons WMS is er volledig op ingericht om double stacked pallets op een goede manier te kunnen verwerken. Zo heeft elk afzonderlijk deel van een double stacked pallet bij ons een uniek nummer waarop we kunnen tracken en tracen. Ook dirigeert het WMS onze heftruckchauffeurs automatisch eerst naar het bovenste deel van de dubbele unit.


2 hoog én 2 diep wegzetten


Over dubbele units gesproken: in Oosterhout zetten we goederen niet alleen ‘2 hoog’ weg op een palletplaats, maar ook nog eens een keer ‘2 diep’. Dit zorgt voor een nog betere bezettingsgraad van ons warehouse.


Idem voor horizontale heftruckbewegingen


Niet alleen onze stellingen kunnen 2 (x2) pallets tegelijk aan, hetzelfde geldt voor onze heftruckchauffeurs. Dankzij de telescoopvorken op hun reachtrucks kunnen zij 2 double stacked pallets tegelijk meenemen naar de magazijnstellingen.


Voordat ze de hoogte ingaan, schuiven ze hun vorken overigens weer in. Zo kunnen ze de pallets één voor één in de stellingen plaatsen, keurig op de juiste afstand van elkaar. Hiertoe is ons hele warehouse voorzien van kleurcodering.


Uitdaging voor heftruckchauffeurs


Voor onze klanten is de manier waarop wij omgaan met double stacked pallets een mooie efficiencyslag. En voor onze heftruckchauffeurs vormt het een mooie extra uitdaging.


Zo is je draaicirkel natuurlijk een stuk groter als je met twee pallets rondrijdt. Ook zijn onze reachtrucks uitgerust met camera’s om pallets dubbeldiep weg te kunnen zetten. De diepste positie kun je immers niet meer met je eigen ogen zien, waardoor je op camerabeelden moet navigeren.


Iets voor jou? Check werkenbijnabuurs.nl. Hierop staan regelmatig vacatures voor reachtruckchauffeurs!Gerelateerde artikelen

16 juli 2024

De wereld van internationaal transport

Lees meer
10 juni 2024

Een efficiënte samenwerking tussen mens en machine

Lees meer
14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer