Samen verduurzamen door slimme oplossingen in te zetten

Gepubliceerd: 29 juli 2022
Bijgewerkt: 28 november 2023

Inhoudsopgave

Duurzaamheid binnen de supply chain. Profiteren van elkaars ‘best practices’. Nabuurs initieert, stimuleert en faciliteert onderlinge samenwerking. Het doel? Samen verduurzamen.De beste weg vinden voor de producten van onze klanten op het gebied van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. Dat is de missie van Nabuurs. Om dit te realiseren, ontwikkelen en implementeren we integrale logistieke oplossingen. Altijd met het oog op de toekomst. Zo vertelt Monique Lausberg, Site Manager van Park15: ‘’Bij Nabuurs hebben we een mindset ontwikkeld waarin we onze huidige processen continu in vraag stellen op basis van nieuwe aannames. Een cultuur die gecontroleerde risico’s accepteert om te leren en verbeteringen aan te brengen die nodig zijn voor de toekomst.’’


Slim combineren op verschillende niveaus


Nabuurs bevoorraadt dagelijks de DC’s van grote supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo. Hierin wordt altijd gezocht naar de meest duurzame en kostenbesparende weg voor producten. Hoe? Door op verschillende niveaus slim te combineren. Goederenstromen van diverse klanten combineren we eenvoudig met elkaar. Ook hebben we een landelijk RDC-netwerk voor stadsdistributie. Ideaal voor de ‘Last Mile’. Verder nemen steeds meer bedrijven deel aan het multidepot distributienetwerk van Nabuurs. Dit resulteert in een concrete bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het reduceren van voorraden.


Altijd blijven meedenken en innoveren


Nabuurs denkt altijd met de klant mee. Hoe klein of groot het vraagstuk is ook, samen vinden we gegarandeerd een op maat gemaakte oplossing. Neem bijvoorbeeld AB InBev. As we speak werken we hard aan de realisatie van een stads DC in Business Park Osdorp bij Amsterdam. Vanuit dit DC gaat Nabuurs de horeca van Amsterdam bevoorraden. Ook zijn de eerste elektrische vrachtwagens een feit. Zo rijdt de eerste elektrische bakwagen door de binnenstad van Groningen. Deze bevoorraadt de horeca in de stad met de dranken van AB InBev.


Shared User Warehouse Concept


Wanneer het gaat om verduurzaming, mag Park15 zeker niet ontbreken. Deze duurzame distributielocatie van Nabuurs stelt klanten in staat om samen te delen dankzij het ‘Shared User Warehouse Concept’. En samen delen is ontzettend efficiënt. Dit logistieke concept zorgt ervoor dat bedrijven elkaar kunnen versterken. Ook kan Nabuurs warehousing met distributie-oplossingen combineren, of met geïntegreerde co-packing. Nabuurs voert al deze activiteiten binnen de supply chain uit. Dit maakt ons efficiënt en flexibel in onze oplossingen.


Tjebbe Nabuurs, Managing Director, schetst het toekomstbeeld: ‘’Samen zijn we in staat om duurzame supply chain proof concepten te bouwen en de dagelijks gang van zaken op de meest optimale manier te managen.’’


Gerelateerde artikelen

14 mei 2024

Hoe technologie duurzaamheid in de logistieke sector drijft

Lees meer
2 mei 2024

De inzet van data bij procesoptimalisatie en efficiëntie

Lees meer
17 april 2024

Welke vorm van warehousing kies jij?

Lees meer