Wat is de betekenis van value added services?

Gepubliceerd op: 31 augustus 2022
Leestijd: 4 minuten

Inhoudsopgave

Ook value added services zorgen er net als value added logistics voor dat werk op het logistieke gebied uit handen wordt genomen. Daarbij omvatten value added services net iets meer extra diensten dan value added logistics.

 

Wat is de betekenis van VAS?


VAS is de afkorting van value added services en is de opvolger van value added logistics (VAL). Deze VAS omvat, net als VAL, waardetoevoegende diensten wat een bedrijf bij een logistieke speler af kan nemen. Het doel van het logistieke bedrijf is hierbij om de klant altijd te ontzien van de stress en zorgen die het logistieke proces met zich mee kan brengen. Hierdoor kan de klant zich volledig focussen op hun kernactiviteiten.

 

Value added logistics vs value added services


Value added logistics namen werk uit handen op het gebied van inpakken, opnieuw verpakken, het labelen en het stickeren van goederen. Daarnaast is het bij value added logistics vaak ook mogelijk speciaal gebouwde product displays af te nemen, meerdere goederen in een pakket te laten verpakken en het volledige retourproces te laten regelen.

Value added services bieden net wat meer diensten. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van de voorraad, het beheren van de locatie(s), het regelen van facturen, het beheren van debiteuren, het afhandelen van betalingen en het zorgen voor nazorg en garantie binnen de logistiek. Daarnaast geeft een onderneming die value added services aanbiedt soms ook de mogelijkheid te zorgen voor douaneafhandeling, een kwaliteitscontrole, het zorgen voor een track en trace code en het zorgen voor een geautomatiseerd systeem. Vraag van te voren altijd aan het logistieke bedrijf wat voor VAL en VAS zij bieden. Dit zorgt voor duidelijkheid en voorkomt discussies achteraf.

Logistiek succesvol maken?

Met onze zeven tips voor Supply Chain Managers laten wij zien hoe je succesvolle logistiek moet bedrijven. Voor én door logistiek- en inkoopmanagers geschreven.
Download de tips