Wat is de betekenis van value added logistics?

Gepubliceerd op: 31 augustus 2022
Leestijd: 4 minuten

Inhoudsopgave

VAL staat voor value added logistics. Dit zijn extra diensten die een logistieke onderneming aan haar klanten aan kan bieden. Het doel van value added logistics is om klanten te ontzorgen. Value added logistics zijn ook wel waardetoevoegende diensten binnen de logistieke sector.

 

Klant ontzorgen


Met value added logistics wordt het mogelijk gemaakt om zo goed als het gehele logistieke proces uit handen te kunnen geven. Het doel hierbij is dat de klant zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken en zich kan focussen op de sterke punten van zijn of haar eigen onderneming.

 

Waarom nog meer kiezen voor VAL?


Bij het logistieke proces is niet te ontkomen aan de diensten die value added logistics omvatten. Ze zijn cruciaal tijdens het proces. Value added logistics omvat meer dan alleen het transporteren van producten naar hun eindbestemming. Met VAL is het mogelijk om de volledige supply chain efficiënter te maken. Hierdoor worden zowel geld als tijd bespaard. Uiteindelijk zal de consument daar ook erg blij mee zijn.

Value added logistics zijn niet de enige extra diensten die een logistieke onderneming haar klanten kan aanbieden. Een logistiek bedrijf kan nog verdergaan en haar klanten ook value added services aanbieden. Lees hier meer over onze mogelijkheden voor logistiek uitbesteden.

 

Enkele voorbeelden van value added logistics?


Value added logistics kent vele uitvoeringen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het inpakken, stickeren en het labelen van producten. Verder omvatten value added logistics ook het bouwen van een speciaal product display, het verpakken van meerdere goederen in een pakket, het opnieuw verpakken van goederen en het volledige beheer van retourprocessen voor de klant. Dit alles heeft als doel het volledige logistieke proces efficiënter te laten verlopen en daarmee tijd en geld te besparen en de klant te ontzorgen.

Logistiek succesvol maken?

Met onze zeven tips voor Supply Chain Managers laten wij zien hoe je succesvolle logistiek moet bedrijven. Voor én door logistiek- en inkoopmanagers geschreven.
Download de tips