Wat verdient een logistiek medewerker?

Gepubliceerd op: 07 september 2021
Leestijd: 5 minuten

Inhoudsopgave

Een logistiek medewerker is iemand die je doorgaans in een magazijn of distributiecentrum treft. Hij of zij heeft daar een uitvoerende en organiserende functie gedurende het proces van levering, opslag en verzending. De logistiek medewerker zorgt ervoor dat logistieke processen op een juiste en soepele manier verlopen. Vandaag de dag is personeel in de logistiek, mede door de opkomst van de e-commerce, hard nodig. Dit betekent ook dat de salarissen hoger liggen dan een aantal jaar geleden. Doorgaans ligt een salaris bruto nu ongeveer €200,- hoger. Dit geldt voor zowel starters als logistiek medewerkers in seniorfuncties.

 

Het gemiddelde salaris van een logistiek medewerker


Op het moment van schrijven ligt het gemiddelde salaris van een logistiek medewerker in Nederland op €2110,- bruto per maand. De laagste bruto salarissen voor logistiek medewerkers die in ons land op basis van een volledige werkweek voorkomen, liggen rond de €1800,-. Medewerkers met een MBO- en een HBO-achtergrond verdienen nagenoeg hetzelfde. Logistiek medewerkers met een universitaire opleiding verdienen aanzienlijk meer. De salarissen kunnen per provincie verschillen, alhoewel deze beperkt zijn. Momenteel bestaat er tussen de best betalende en de slechtst betalende provincie slechts €185,- bruto verschil.

 

Regio en type dienstverband


In enkele van de grote steden liggen de salarissen van logistiek medewerkers aanzienlijk hoger. Zo verdient men in Utrecht gemiddeld €2500,- bruto. De stad wordt gevolgd door Amsterdam en Den Haag. In steden als Eindhoven en Rotterdam wordt er gemiddeld verdiend. Logistiek medewerkers met een tijdelijk contract verdienen minder dan werknemers met een vast contract of een freelance dienstverband. Ook ontvang je in een juniorfunctie minder dan in een medior- of seniorfunctie. Een groot deel van de logistieke bedrijven bevindt zich in buitengebieden. Als logistiek medewerker kun je doorgaans dan ook rekenen op een flinke reiskostenvergoeding.

 

Welke taken heeft een logistiek medewerker?


Alhoewel de precieze invulling van de functie per bedrijf kan verschillen, hebben logistiek medewerkers door de bank genomen dezelfde taken. Zo houdt men zich bezig met het laden en lossen van vrachtwagens, de administratieve verwerking van diverse processen, het verzendklaar maken van order, het controleren van producten op onder andere kwaliteit en hoeveelheid en het verwerken van geretourneerde goederen. Ook kleine onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kunnen tot het takenpakket van een logistiek medewerker behoren.

Logistiek succesvol maken?

Met onze zeven tips voor Supply Chain Managers laten wij zien hoe je succesvolle logistiek moet bedrijven. Voor én door logistiek- en inkoopmanagers geschreven.
Download de tips