Wat verdient een logistiek manager?

Gepubliceerd op: 07 september 2021
Leestijd: 5 minuten

Inhoudsopgave

Wanneer men het woord logistiek hoort, denkt men vooral aan het transport van de ene naar de andere plek. Alhoewel transport wel onder de logistiek valt, komt er echter nog veel meer bij kijken. Logistiek heeft te maken met de organisatie, planning, besturing en uitvoering van goederenstromen. Een logistiek manager is hiervoor verantwoordelijk en bewaakt de logistieke processen. Dit dient zo efficiënt mogelijk te gebeuren. Als logistiek manager geeft je leiding aan medewerkers op de logistieke afdeling.

 

Het gemiddelde salaris


De salarissen van logistiek managers lopen sterk uiteen, maar doorgaans liggen deze binnen Nederland rond de €3250,- bruto per maand. De meesten verdienen een salaris dat tussen de €3015,- en de €4080,- bruto per maand ligt. Dit is afhankelijk van het opleidingsniveau, het carrièreniveau, het soort dienstverband en het bedrijf waar men werkzaam is. Ook de regio is van invloed. In sommige plaatsen verdien je meer dan gemiddeld. Enkele logistiek managers verdienen een salaris dat als uitschieter bestempeld kan worden; een ervaren manager bij een groot bedrijf kan in een senior functie wel €6000,- of meer verdienen.

 

Wat wordt er van een logistiek manager verwacht?


Logistiek en logistieke optimalisatie spelen in toenemende mate een belangrijke rol in de strijd om (potentiële) klanten. De steeds grotere concurrentie leidt ertoe dat bedrijven zich middels kwaliteit, kostenbeheersing of klantenbinding moet onderscheiden. Een logistiek manager houdt zich met deze drie strategieën bezig en is daarbij onder andere verantwoordelijk voor het bewaken van de strategische doelstellingen, het analyseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van de samenwerking tussen de teams binnen een bedrijf en het zo laag mogelijk houden van de kosten.

 

Waar is een logistiek manager werkzaam?


Het salaris van een logistiek manager is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. Logistiek managers werken altijd bij bedrijven die goederen distribueren. Dit betekent dat de meesten werkzaam zullen zijn in de detailhandel of transportbedrijven. De logistiek manager heeft de verantwoordelijkheid over verschillende afdelingen en moet daarom goed kunnen samenwerken. Bovendien dient een persoon in deze functie stressbestendig te zijn en in staat te zijn het overzicht ook in zeer drukke periodes te behouden.

Logistiek succesvol maken?

Met onze zeven tips voor Supply Chain Managers laten wij zien hoe je succesvolle logistiek moet bedrijven. Voor én door logistiek- en inkoopmanagers geschreven.
Download de tips