Wat verdient een supply chain manager?

Gepubliceerd op: 25 juni 2021
Leestijd: 5 minuten

Inhoudsopgave

Een supply chain manager is iemand die binnen een organisatie verantwoordelijk is voor de totstandkoming van een zo efficiënt mogelijke keten van goederen en diensten. Deze supply chain loopt van de leverancier(s) tot de consumenten en behelst vele aspecten: voorraadbeheer, kwaliteitsbeheer, marketing en digitale informatiesystemen zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Een supply chain manager kan in uiteenlopende branches werkzaam zijn. Een baan als supply chain manager is geschikt voor ‘multi-skilled’ werknemers. Daarom zul je als starter in een dergelijke baan vrijwel altijd een hoger salaris verdienen dan starters met andere banen.

 

Het bruto salaris van een supply chain manager


Uit onderzoek is naar voren gekomen dat een supply chain manager in Nederland gemiddeld bijna €4100,- euro bruto per maand verdient. De laagste bruto salarissen liggen rond de €3500,- en de laagste vlak onder de €4700,-. Uitgaande van het gemiddelde, verdient een supply chain manager op jaarbasis €48.780,- bruto. Hierbij moet dus nog het vakantiegeld en eventuele bonussen en een dertiende maand worden opgeteld. Een supply chain manager verdient per maand gemiddeld €500,- bruto meer dan een logistiek manager. Ook ligt zijn salaris aanzienlijk hoger dan het modale inkomen in Nederland.

 

Factoren van invloed op het salaris van een supply chain manager


Het is mogelijk om vanuit verschillende opleidingsachtergronden een functie als supply chain manager te vervullen. Het opleidingsniveau is daarbij wel een betrouwbare voorspeller van de hoogte van het salaris. Universitair geschoolde supply chain managers verdienen doorgaans het meest, gevolgd door HBO- en MBO-geschoolden. Uiteraard verdient een senior supply chain manager ook meer dan een medior of junior die deze functie vervult. Ook ervaring is dus een belangrijke bepalende factor.

 

Dienstverband en werkzame regio


Net als bij veel andere banen het geval is, verdient een supply chain manager met een vast dienstverband iets meer dan iemand die dezelfde functie vervult, maar dan in tijdelijk dienstverband. Doorgaans verdienen gedetacheerden een lager salaris dan supply chain managers met een tijdelijk of vast dienstverband. Tot slot moet worden opgemerkt, dat het salaris in de Randstad meestal hoger ligt. Ten opzichte van het landelijk gemiddelde is dit een paar procent. Dit heeft mede te maken met de aanwezigheid van grotere bedrijven, die doorgaans hogere salarissen bieden.

Logistiek succesvol maken?

Met onze zeven tips voor Supply Chain Managers laten wij zien hoe je succesvolle logistiek moet bedrijven. Voor én door logistiek- en inkoopmanagers geschreven.
Download de tips